Citroën AX Club Nederland

Clublogo

Beschrijving: De AXClub is in de huidige vorm in juni 2003 opgericht door een klein groepje liefhebbers van de Citroën AX. Het is een gratis club voor iedereen die de Citroën AX een warm hart toedraagt, nationaal of international. Of het nu het basis 1.0 liter model is uit 1987, een opgevoerde AX GTI is, een “gepimpte” AX of juist zo standaard mogelijk, iedereen is welkom bij de club. Liefhebbers van een van de AX afgeleide auto’s als de Peugeot 106 en de Mega Tjaffer zijn eveneens van harte welkom.

Een betaald lidmaatschap heeft de AXClub niet, aanmelden op het forum is voldoende. De AXClub heeft inmiddels 2800 geregistreerde gebruikers op het forum waarvan ongeveer 200 mensen in meer of mindere mate actief zijn.

De AXClub kenmerkt zich door een bijzonder informele gezellige sfeer, een laagdrempelige toegang en een hoog technisch kennisgehalte van de AX, zowel op het forum als tijdens de meetings.

Centraal binnen de club is het forum waarop er voor iedereen een plek is om zijn of haar eigen AX verhaal te vertellen en van foto’s te voorzien, technische vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen. Verder is er enorm veel technische kennis op het forum aanwezig met tips voor bij het sleutelen.

Naast het aanbieden van een forum is een andere doelstelling om elke maand een activiteit op de agenda te hebben staan.  De ene maand is dit een zogenaamde parkeerplaatsmeeting bij AC Nieuwegein aan de A27, de andere maand is dit een themameeting. Dit kan een tourrit zijn, een sleutelmeeting, bezoek aan het conservatoire of deelname aan grotere evenementen zoals Waggel.  De sportieve AX rijders binnen de club spreken ook regelmatig af om op een circuit te gaan racen als Zolder of de Ring.

De gepubliceerde meetings hebben een openbaar karakter. Los van het bezit van een AX is elke AX liefhebber van harte welkom.

Doelstelling: Het uitwisselen van kennis en informatie over de AX en het houden van gezellige meetings.

Jaar van oprichting: 2003
Clubblad: Geen

Contact

Bekijk de website
E-mailadres