Citroën Heritage – Conservatoire

Clublogo

Beschrijving:  Het Conservatoire Citroën bevat het erfgoed van het merk Citroën. Het ligt vlak bij Parijs in Aulnay-sous-Bois, en bevat duizenden objecten en documenten die verbonden zijn met de historie van het merk.

De collectie van meer dan 400 auto’s, de grootste verzameling Citroëns ter wereld, geeft een fraai beeld van een industrieel en commercieel avontuur dat nu al bijna een eeuw duurt. Onder de stalen dakconstructie van het hoofdgebouw staat de uitzonderlijke verzameling auto’s van het Conservatoire keurig in rijen opgesteld, op decennium (van 1919 tot en met de jaren 2000) gerangschikt, maar ook samengebracht in thema’s zoals sport, avontuur, bedrijfsauto’s, bijzondere voertuigen, concept cars en prototypes. De meeste voertuigen zijn in perfecte staat.

Het Conservatoire bevat ook een schat aan documenten, die zijn ondergebracht in de archieven. De archieven grenzen aan de ruimte waar de auto’s staan opgesteld; de documenten zijn opgesteld op stellingen met een totale lengte van 1,5 km! Een uitzonderlijke bron van documenten kentekenregisters, schetsen en schema’s van het Bureau d’Études van Citroën, affiches, brochures, informatiebulletins en tijdschriften, persmappen, technische documentatie en ontwerpschetsen.

Dankzij dit uitzonderlijke archief kunnen de medewerkers van het Citroën Conservatiore helpen om een auto, gemaakt in Frankrijk tussen 1919 en 1990, te identificeren aan de hand van het productienummer. Daarnaast geven ze ook bijzondere documenten uit, speciaal voor fans van het merk.

Doelstelling: Het verzamelde erfgoed van het merk Citroën in stand houden, toegankelijk maken en beschikbaar stellen.

Jaar van oprichting: 2001
Clubblad: Geen

Contact

Bekijk de website
E-mailadres