Aanmelden Europees Cultureel Erfgoedjaar

2018 is door de Europese Unie uitgeroepen tot Europees Cultureel Erfgoedjaar. De FEHAC heeft samen met MCN (Mobiele Collectie Nederland) bij het ministerie van OCW succesvol gepleit  dat ook evenementen van het mobiele erfgoed mee kunnen doen. Dit betekent dat door clubs georganiseerde evenementen kunnen meedoen. Daarvoor staat een formulier (klik hier voor het formulier) op de FEHAC website, waarmee u uw evenement kunt aanmelden. De FEHAC speelt de aanmelding door naar OCW en zij zetten uw evenement op de landelijke kalender. Als u zich heeft aangemeld, mag u het officiële erfgoed 2018 logo in uw communicatie gebruiken.

Waarom aanmelden
De FEHAC verwacht niet dat aanmelding van evenementen op de OCW-kalender ineens heel veel meer bezoekers zal opleveren. Het belangrijkste effect van deze actie is om de erfgoedwereld te laten zien hoe omvangrijk het mobiel erfgoed is en hoeveel we bijdragen aan het openstellen van erfgoed. En dat helpt weer in de lobby voor het behoud van mobiel erfgoed.    

AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie.

In het kader van deze nieuwe wetgeving heeft Citroën Contact een Privacy Statement opgesteld, dat op deze website te vinden is onder “Home”.

Bestuur Citroën Contact

Na 6 jaar is Michel Coenen gestopt als voorzitter van Citroën Contact. Hij is in die periode zeer actief geweest en we bedanken hem voor zijn grote bijdrage!

Gelukkig hebben we twee nieuwe bestuursleden gevonden in Peter van Lint en Herman Sluiter. Peter rijdt al vele jaren in verschillende Citroëns en is actief geweest in zowel de Citroën CX Club Nederland als de Citroën Club XM Nederland. Herman is al heel lang actief in Traction Avant Nederland en was een van de oprichters van Amicale Citroën Internationale.

Per juni 2017 is de bestuurssamenstelling van Citroën Contact als volgt:
Voorzitter:
                      Pieter Vogel
Secretaris:
                      Peter van Lint
Penningmeester:
           Willem Klein Lankhorst
Lijstenbeheerder:
          Mischa Bart
Algemeen Bestuurslid:
Ger van ’t Hoofd
Algemeen Bestuurslid:
Herman Sluiter

Franse Autodag 2017

Vanuit de Citroën Contact werkgroep Jongeren & Oldtimers hadden de 2CV Club Nederland en de CX Club Nederland een stand op de Franse Autodag. Deze vond plaats op zondag 6 augustus in Culemborg.  Er viel te genieten van honderden Franse auto’s in elke denkbare stijl.
De clubs hadden een gezellige stand met een aantal fraaie klassieke Citroëns. Deze trok de nodige aandacht van enkele jonge bezoekers, maar vooral ook van de wat oudere bezoekers.